Zing Mee

Over ons

Het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam is een ambitieus en energiek kamerkoor olv Hester Westra voor amateurzangers dat bijzondere programma’s op hoog niveau uitvoert. Het koor voert gemiddeld twee programma’s per jaar uit. Het repertoire omvat werken uit alle mogelijke stijlperiodes met bekende werken en minder bekende composities.

Wie zoeken we?

Het HVE is altijd geïnteresseerd in nieuw leden. Ook als er niet direct plaats is in jouw stemgroep, nodigen we je daarom van harte uit auditie te doen. We zoeken vooral ambitieuze amateur zangers die graag een gevarieerd repertoire zingen (van oud tot hedendaags) en zich voor langere tijd aan het HVE willen verbinden. Daarnaast zijn er incidenteel tijdelijke vacatures, bijvoorbeeld om onze vaste leden voor één project te vervangen of als het koor voor een specifiek project moet worden uitgebreid.

Repetities

Wij repeteren op woensdagavond van 19:30 tot 22:00 uur in de Nieuwendammerkerk, Brede Kerkepad 6 te Amsterdam (gratis parkeren). Bovendien zijn er per jaar gemiddeld twee repetitiedagen. Deze dagen vallen op een zaterdag of op een zondag.

Open Repetities

Tevens is ons koor op zoek naar nieuwe zangers bij alle stemgroepen, vooral bij de sopranen, tenoren, en bassen.

Wij nodigen je uit mee te zingen in ons Sinterklaas-concert op 25 + 26 november in Amsterdam en Utrecht. In dit concert laten we muziek horen uit verschillende landen waar de Sint met zijn gevolg doorheen reist. Zo klinken bijzondere composities als Mateo Flecha’s La Negrina, delen uit Henry Purcells Dido and Aeneas en Clément Janequins Voulez ouyr les cris de Paris. Uiteraard zullen ook de traditionele Sinterklaasliederen niet ontbreken.

We vinden het een uitdaging klassieke meesterwerken te verbinden met traditionele Sinterklaasliederen. Er zijn ook momenten waarin het publiek actief kan deelnemen door mee te zingen en te improviseren. Zo belooft dit concert een bijzondere ervaring te worden voor alle generaties.

Ben jij een enthousiaste zanger die graag deel uitmaakt van dit muzikale avontuur? Sluit je aan bij Het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam en ontdek de kracht van muziek die bruggen slaat tussen culturen en generaties.

Op woensdag 6, 13, 20, en 27 september houden wij open repetities voor nieuwe zangers ons te ontmoeten. Neem maar contact op als je belangstelling heb!

Deelname

Nieuwe zangers kunnen eerst een paar repetities bijwonen en daarna auditie doen. Na een geslaagde auditie, word je eerst voor één project op proef aangenomen. Zo kunnen we van beide kanten kijken of het bevalt.

Leden betalen een contributie per jaar. Projectzangers betalen een contributie pro rata op basis van projectlengte.

Contact

Als je een auditie wilt afspreken of een keer een repetitie wilt bijwonen, kun je een email sturen naar info@hollandsvocaalensemble.nl. Wij hopen je straks te zien!