Dirigent 2022-2023: Hester Steensma-Westra

Het HVE werkt sinds van mei 2022 tot september 2023 met Hester Steensma-Westra (1993). Hester rondde haar Bachelor Koordirectie af in 2019 aan het Utrechts Conservatorium met een succesvol concert Dromen en visioenen, waaraan drie gezelschappen meededen: de Utrechtse Studenten Cantorij, zangers van het Studenten- koor Amsterdam en Projectkoor- orkest Sine Nomine. Bij het eerstgenoemde koor was Hester jaren lang koorlid èn repetitor.

Al jong ontwikkelde Hester haar passie voor muziek die ze in 2014 omzette naar een studie klassieke zang en later koordirectie. In juli 2022 zal Hester haar Master Koordirectie aan de het Utrechts Conservatorium HKU in Utrecht afronden.

In de afgelopen jaren heeft ze ook kennisgemaakt met het zingen van oude muziek. Zo volgde ze diverse cursussen over het zingen van mensurale notatie bij dr. Rebecca Stewart en bij Schola Nusmido in Halle (Duitsland). Verder nam ze als dirigent deel in de Kurt Thomas Cursus (groep C).

Na haar jarenlange ervaring als dirigent voor zowel diverse kerkkoren als een kamerkoor is ze sinds 2022 de vaste dirigent van het Kathedrale Koor in Utrecht. Ook zingt ze regelmatig solo als cantor in kerken en bij diverse gezelschappen.

Zie ook: https://www.hesterwestra.nl