Het Koor

Het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam is een ambitieus en energiek kamerkoor voor gevorderde zangers dat bijzondere programma’s op hoog niveau uitvoert. Het repertoire omvat werken uit alle mogelijke stijlperiodes met bekende werken en minder bekende composities.

Het HVE is opgericht in 1985 en staat sinds 1998 onder leiding van Fokko Oldenhuis en voert gemiddeld drie programma’s per jaar uit. Het HVE heeft een naam verworven als uitstekend amateurkoor dat thuis is in het ijzeren repertoire, maar ook in is voor experimenten. Regelmatig wordt het ensemble uitgenodigd in concertseries zoals Couleur Vocale, de Noorderkerkconcerten en de series van het Orgelpark in Amsterdam, de Nicolaïkerk in Utrecht en de Oudshoornse Kerk in Alphen a/d Rijn.

Het HVE heeft samengewerkt met professionele ensembles zoals The Northern Consort, Barocco Locco, Prisma Strijktrio en Musica Temprana en voerde premières uit van Gerard Beljon, Lowell Dykstra, John Mostad, Evgeni Zemtsov, William Knight en anderen.

Het koor is te beluisteren geweest op de radio zoals bij de Concertzender en vanuit de Spiegelzaal op radio 4 (november 2018). In oktober 2016 maakte het HVE een tournee door Brazilië.

Leden

Sopranen

Vera Caland
Judith van der Kreeke
Corine van der Loos
Miranda Rümke
Hélène Sanders
Gertien Smits
Mirtele Snabilie
Hanna Wapenaar

Tenoren

Bart van den Ende
Stephen Helms
Jan Krimp
Adrien Kuijten
Vincent Kuin
Ino Sohl

Alten

Sandra Boersma
Titia Bredée
Cunera Buijs
Ursula Lange
Marieke Linders
Hetty Visser
Lydeke Waardenburg

Bassen

Jandirk Hoekstra
Egbert Mulder
Jan Nobel
Aad Olijerhoek
Johannes Snijder
Thijs Timmermans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *