Het Koor

Januari 2023, Engelse Kerk, Amsterdam

Het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam is een ambitieus en energiek kamerkoor voor gevorderde zangers dat bijzondere programma’s op hoog niveau uitvoert. Het koor voert gemiddeld twee programma’s per jaar uit. Het repertoire omvat werken uit alle mogelijke stijlperiodes met bekende werken en minder bekende composities.

Het HVE is opgericht in 1985. Na 23 jaar samenwerking met Fokko Oldenhuis, is HVE sinds mei 2022 onder leiding van Hester Westra. Het HVE heeft een naam verworven als uitstekend amateurkoor dat thuis is in het ijzeren repertoire, maar ook in is voor experimenten. Regelmatig wordt het ensemble uitgenodigd in concertseries zoals Couleur Vocale, de Noorderkerkconcerten en de series van het Orgelpark in Amsterdam, de Nicolaïkerk in Utrecht en de Oudshoornse Kerk in Alphen a/d Rijn.

Het HVE heeft samengewerkt met professionele ensembles zoals The Northern Consort, Barocco Locco, Prisma Strijktrio en Musica Temprana en voerde premières uit van Gerard Beljon, Lowell Dykstra, John Mostad, Evgeni Zemtsov, William Knight en anderen.

Het koor is te beluisteren geweest op de radio zoals bij de Concertzender en vanuit de Spiegelzaal op radio 4 (november 2018). In oktober 2016 maakte het HVE een tournee door Brazilië.

Zangers

Sopranen

Sophie Boreel
Corine van der Loos
Miranda Rümke
Gertien Smits

Tenoren

Stephen Helms
Adrien Kuijten
Ino Sohl

Alten

Loes Buijsman
Renate Jörg
Marieke Linders
Halldóra Þórsdóttir

Bassen

André Jansen
Egbert Mulder
Aad Olijerhoek
Johannes Snijder