Jan Welmers 80 Festival

janwelmers

De Utrechtse componist Jan Welmers wordt dit jaar 80.

Voor het platform van Utrechtse kerken is dat de aanleiding om hier in september 2017 aandacht aan te besteden met een festival, waarin Welmers’ werk centraal staat. Werk dat vooral tot zijn recht komt in de prachtige Utrechtse kerkgebouwen o.a. vanwege de aanwezigheid van monumentale oude en nieuwe orgels, luidklokken en drie beiaarden.

Het festival wordt afgesloten op 30 september met een concert in de Nicolaïkerk in Utrecht door Het Hollands Vocaal Ensemble, in samenwerking met een uitgebreid instrumentaal ensemble en vocale solisten.
Op het programma staat het monumentale Te Deum voor koor en 4 vocale solisten, orgel, 7 koperblazers, 10 strijkers, 2 slagwerkers en een accordeon. Het stuk duurt ongeveer een uur. De hoekdelen zijn voor het koor in een imposante, langzaam voortschrijdende stijl, bijna als een soort processie. Het middendeel is meer kamermuzikaal voor vocale solisten in een wisselende instrumentale bezetting. Zonder meer een spectaculair stuk!

Zaterdag 30 september, Nicolaïkerk • 20.15 uur

Licht en donker III – Utrechter Te Deum (1996)

  • Hollands Vocaal Ensemble o.l.v. Fokko Oldenhuis
  • Marijje van Stralen – sopraan
  • Anne-Marieke Evers – mezzo sopraan
  • Sebastian Brouwer – tenor
  • Mitchell Sandler – bas
  • Strijkersensemble  ‘Cugnon Consort’ o.l.v. Chris Duindam
  • Koperensemble o.l.v. Bianca Egberts
  • Fredrike de Winter – slagwerk
  • Ko Zwanenburg – orgel
  • Erica Roozendaal –accordeon

Voor meer informatie, zie:
https://www.welmersfestival.nl/programma/30-september-avond/